Als je hem met zijn 205 cm en 120+ kg nu ziet zou je het niet zeggen maar tijdens zijn jonge jaren is oud basketball international Henk Pieterse veel gepest. Rond zijn 15e levensjaar loopt dat hoog op. Hij ondervindt daarvan veel hinder in zijn persoonlijke ontwikkeling, keert in zichzelf en gaat ter bescherming op zoek naar een ander doel om mee bezig te zijn. Zijn gymleraar adviseerde hem te gaan basketballen. Op het basketbalveld werd hij erkend en bracht hem weer meer zelfvertrouwen en voelde vertrouwd aan. Hij trainde totdat hij er bij neerviel.

Woensdag 7 maart was Henk te gast bij Basketball Vereniging Penta, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de club. In nauwe samenwerking met de scholenkoepels OPO Furore en PCBO Smallingerland wist hij ruim 100 kinderen een middag te vermaken met een basketball clinic. Met zijn imposante verschijning, opzwepende muziek en scherpe grappen wist hij op speelse wijze de link te leggen tussen onderling respect en het beleven van een super mooie sport.