De trainersgroep van BV Penta is de afgelopen tijd sterk uitgebreid. Miranda, Ilonka, Paul, Manon, Esther, Jort, Kagor, Jan, Maarten en Mike staan dit jaar op het veld. Een fantastische luxe uitgangspositie natuurlijk! Echter, een gedreven groep trainers vraagt ook om een gecoördineerde aanpak en een beetje structuur. Best een uitdaging, want basketball is best een technische sport en iedere trainer heeft natuurlijk zijn eigen aanpak.

Om ons te helpen wat meer structuur te geven aan de manier waarop we onze basketballtechnische opleiding van U12 tot en met de Senioren vorm geven zijn we deze week gestart met een samenwerking met de Online Basketball Academy.

De onlinebasketballacademy.nl is een platform voor trainers, coaches en verenigingen die op een professionele manier hun jeugd willen opleiden tot talentvolle basketballers. Op basis van meer dan 100 uitgewerkte vaardigheden kunnen we ons eigen BV Penta jeugdplan samenstellen en in een jaarplanning zetten.

Hiermee brengen we structuur aan in onze jeugdopleiding, zorgen we voor een herkenbare speelstijl en kunnen spelers makkelijker doorstromen naar hogere teams. Een professionele aanpak die bovendien zorgt voor verhoging van het niveau en voor groei van onze vereniging.

Op 12 juli j.l. hebben we een demo en kickoff gehad, de komende periode gaan Mike en Maarten de inrichting van de tool verzorgen en starten we met een pilot van 3 maanden. Op basis van de evaluatie gaan we deze pilot dan omzetten in een mooie technische basis voor BV Penta.

We zien de resultaten straks in het veld!!