Vanaf maandag 29 augustus gaan de trainingen van start. Lekker basketballen weer!! Vanaf 17 september beginnen ook de wedstrijden. Omdat we ook dit jaar weer elkaar helpen bij de wedstrijden door het uitvoeren van scheidsrechter- en jurytafeltaken hebben we aan het begin van het seizoen cursussen gepland.

Op 12 september (tijdens de trainingsavond) hebben we een (verplichte) tafelcursus voor de spelers in U14 en U16. Ook ouders zijn hierbij van harte welkom! Graag zelfs, want we zien dat het goed werkt om ouders in te zetten bij het tafelen. Niet moeilijk en je maakt de wedstrijd van je eigen kind op een heel andere en leuke manier mee! Details volgen nog via de trainers. Kijk alvast hier voor een invulinstructie voor het scoreformulier.

Voor de ouderen (U18 en senioren) organiseren we een (eveneens verplichte) scheidsrechtercursus in combinatie met met een spelregelcursus. Op 19 september en 2 November een praktijkles. We organiseren de cursus dit jaar samen met 5-Pack en onder deskundige leiding van Klaas Hoekstra.  We maken daarbij gebruik van de methodiek van de NBB: BasketballMasterz. Neem maar vast even een kijkje op de site: https://www.basketballmasterz.nl/ en bereid je voor op het examen met de oefentoets. Vraag je coach naar de inlogcodes, die worden op de training uitgedeeld.

LET OP! iedereen die scheidsrechtercursus moet doen dient vóór 19 September zijn/haar spelregelbewijs te hebben gehaald!!

Succes en veel plezier met de start van het seizoen!