Een nieuw initiatief van de NBB is het spelregelbewijs. Het goed beheersen van de spelregels bij leden, maar ook bij ouders en andere belangstellenden, is van belang om commentaar en kritiek op en rond het basketbalveld terug te dringen. Dit jaar moeten alle jeugdleden van de geboortejaren 2000 en 2001 het certificaat halen.

De afgelopen maanden zijn de spelers van het eerste U16 team van Penta hard aan de slag gegaan om dit bewijs in hun bezit te krijgen. Jort Kuiphuis had het als eerste binnen, al spoedig volgden alle anderen.

Het doel is gehaald en als vereniging mogen wij daar heel trots op zijn. Wil je meer weten over het spelregelbewijs? Kijk dan op de site van de<a href=”https://www.basketball.nl/verenigingen-en-opleidingen/nieuws/!/172/echte-basketballers-beheersen-de-regels” target=”_blank”> NBB</a>.