Project Description

Dam Beton is een Fries familiebedrijf die een handelsonderneming voert in de handel van betonplaten, stelconplaten, keerwanden,betonklinkers, steenschotten, houtenschotten, sleufsilowanden, industrieplaten, betonmortels en dergelijke. Alles in 1e keus materialen. Maar ook geregeld aanbiedingen in bijvoorbeeld 2e keus, gebruikt of restpartijen. Alles geleverd van ons 14 Ha grote opslagterrein. Tevens hebben wij deelnemingen in meerdere productielocaties van onder ander betonplaten, keerwanden, rundveeroosters en stapelblokken. Ook hebben wij een aantal importeurschappen van fabrikanten uit de Benelux en Duitsland.

Ontstaan Dam Beton

Ons bedrijf is ontstaan in het begin van de vorige eeuw in Nij Beets waar de Familie Dam al handelde in turf. Na de tweede wereldoorlog werd deze handel uitgebreid met foerage en de turf was inmiddels vervangen door kolen. Na de vondst van het aardgas stopte noodgedwongen de handel in kolen. Om het gebrek aan de kolenhandel te vervangen werd er begonnen met de handel in tegels. De firma was gevestigd aan de doorgaande weg in Nij Beets en al snel begon de handel in de gewassen grindtegels voortreffelijk te lopen. Het assortiment in de tegels werd alsmaar uitgebreid met een groter assortiment en spoorbiels. Op een geven moment kwam daar ook de handel bij van betonplaten. Omdat er veel vraag was naar betonplaten bedacht Dam om de platen zelf te maken. Er werd een betonmixer aangeschaft.

Verhuizing Dam Beton naar Akkrum

In de loods in Nij Beets werd met een eenvoudige installatie de betonmortel gemaakt voor de betonplaten. Aangezien dit niet voor een volledige week werk was werd er al snel begonnen om de betonmortel te verkopen aan boeren in de buurt. Deze betonhandel liep zo goed dat er al snel meer betonmixers werden aangeschaft. Op een gegeven moment waren er 3 lokatie’s in Nij Beets waar de handel en productie in beton en materialen werd gedaan. Uitbreidingsmogelijkheden waren er niet meer voorhanden en Dam week in de jaren 80 uit naar Akkrum, centraal gelegen in Friesland. Daar werd ca 4 Ha industriegrond gekocht aan het grootscheepsvaarwater en kon er verdere groei worden gerealiseerd.

Uitbreiding betonbedrijf

Door de jaren heen expandeerde het betonbedrijf verder. Met een nog grotere uitbreding in de handel van betonprodukten als keerwanden, betonblokken en produkten zoals stalen balken en stalen buizen. Inmiddels zijn 10 medewerkers dagelijks bezig om klanten te adviseren met allerhande materialen die wij kunnen bieden. Op deze site bieden wij U alvast een ruime keuze. Mocht er overhoop niet op staan wat U zoekt kunt U altijd geheel vrijblijvend contact opnemen voor een passende oplossing/aanbieding.

betonbedrijf friesland