Het seizoen dat Marvin Hebbink terugkwam na enkele seizoenen landelijk gespeeld te hebben bij Donar Kids en Celeritas-Donar, en ook Japie van der Schaaf na enkele seizoenen landelijk gespeeld te hebben bij Aris  arden terugkeerde. Door de komst van beide heren waren de verwachtingen hoog gespannen. Het liep echter heel anders. Halverwege het seizoen stopte Martin Epema plotseling, na vele jaren één van de steunpilaren van Penta heren 1 te zijn geweest. Toen vervolgens ook coach Jelle de Jong afzwaaide en Marvin Hebbink geblesseerd raakte, eindigde de heren anoniem in de middenmoot.

Ook het seizoen dat Nicola Radic vanuit het AZC Drachten Penta kwam versterken als jeugdtrainer.

Aan het eind van het seizoen vertrekt ook een andere steunpilaar van het team afscheid neemt. Jappie verhuist in verband met een nieuwe baan in westen van het land.