Als eerste junioren team uit Friesland ging Penta naar de Nederlandse Kampioenschappen. Daarbij moet de geschiedschrijven vermelden dat het juniorenteam van Ymir eigenlijk beter was dan Penta, maar omdat zij in de seniorenklasse speelden,  mochten zij niet naar Rotterdam. Maar goed, als je niet meedoet kun je niet winnen hè?
Op 11 en 18 mei 1974 ging het team met trein naar Rotterdam geweest: heen in de bagage ruimte (of er betaald was is nog steeds onduidelijk :). Het was spannend of ze op tijd zouden komen. In Rotterdam met de taxi naar de hal en direct het veld op. Wat een verschil in klasse, maar Penta werd de eerste dag niet uitgeschakeld. Een week later dus opnieuw de reis ondernomen en uiteindelijk geëindigd als 9e of 10e.
Gelukkig hebben we de foto’s nog en een mooi artikel in de Drachtster van 22 april 1974.
Eén speler ontbreekt.
staand: Gart Hamoen, Jan Bijlsma, Willen De Vlugt
hurken: Piet Jellema, Hans Snip, ??, René van den Bor